" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41204930 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Поздравление Белоруского Союза ветеранов войні в Афганистане Надрукувати Надіслати електронною поштою
Уважаемые боевые друзья, соратники, члены семей погибших при выполнении интернационального долга в Афганистане!
15 февраля – День памяти воинов-интернационалистов.
Двадцать лет назад последний бронетранспортер с доблестными советскими воинами, с честью выполнившими конституционный долг, пересек мост через Амударью, по фарватеру которой проходила государственная граница СССР.
Завершилась война в Афганистане, которая длилась 2238 дней и ночей.
Детальніше...
 
Велика група офіцерів Повітряного командування “Захід” були удостоєні державних та відомчих нагород Надрукувати Надіслати електронною поштою
 13 лютого, у військових частинах Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
Так, у Львові, в управлінні Повітряного командування “Захід” відбувся захід, присвячений пам’ятним подіям неоголошеної війни. Він розпочався із вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів.
Цього дня вшанувати воїнів, які брали участь у бойових діях прийшли представники Львівської обласної державної адміністрації, Протоієрей Української Православної Церкви отець Євген, воїни-афганці Львівської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану та заступник начальника Західного регіонального Управління “ПриватБанку” Орест Блащук.
Детальніше...
 
У Одеському Національному політехнічному університеті відбулася науково-практична конференція Надрукувати Надіслати електронною поштою
Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 20-річчя виводу радянських військ з Афганістану у Військовому інституті Одеського Національного політехнічного університету відбулася науково-практична конференція.
У заході взяли участь ветерани Великої Вітчизняної та “афганської” війн, воїни-миротворці, керівний та науково-педагогічний склад інституту, а також студенти факультету підготовки офіцерів запасу.
Під час конференції її учасниками було наведено сумну статистику афганського лихоліття та розглянуто низку питань щодо впливу воєнних конфліктів ХХ сторіччя на процес підготовки офіцерських кадрів та професіоналізації всього особового складу Збройних Сил України.
Детальніше...
 
Привітання голови Служби зовнішньої розвідки України Надрукувати Надіслати електронною поштою
Шановний Сергію Васильовичу!
15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це день пам'яті про сумнозвісні події війни в Афганістані та в інших країнах, вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів.
Ви завжди чесно і мужньо виконували свій військовий обов'язок. Ми шануємо Ваш героїзм і звитягу. Ми захоплюємося найкращими людськими якостями тих, хто пройшов крізь афганську війну, не посоромивши своєї честі та гідності. Ми схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя, виконуючи свій обов'язок.
Детальніше...
 
У Рівному відкрилася експозиція “Афганістан болить у моїй душі” Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У Рівному за ініціативи командування 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України та підтримки міської організації Української спілки ветеранів Афганістану відкрилася експозиція “Афганістан болить у моїй душі”.
Створення експозиції в музеї бойової слави 13-го армійського корпусу розпочалося ще наприкінці минулого року. Учасники бойових дій та родичі загиблих військовослужбовців почувши про майбутню експозицію, стали приносити до музею різноманітні особисті речі, військову форму, фотографії, пов’язані майже з півтора тисячами ровенчанами, які виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані.
Детальніше...
 
Обращение Уполномоченного Верховной Рады Украины по правам человека к воинам-интернационалистам Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Дорогие воины-«афганцы»!
  Два десятилетия тому назад после изнурительной афганской войны, которая длилась свыше девяти лет, советские войска были выведены из Афганистана. Армию, которая покидала эту страну в четких боевых порядках с развернутыми знаменами, торжественно провожали местные жители. Солдаты, офицеры и генералы были уверены в благородстве миссии по оказанию интернациональной помощи афганскому народу. Они с честью, мужеством и героизмом выполнили свой воинский долг.
Детальніше...
 
В КРЫМУ СОСТОИТСЯ ПРЕЗЕНТАЦИЯ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФИЛЬМА «АФГАНСКИЕ ПИСЬМА» Надрукувати Надіслати електронною поштою
В рамках мероприятий, приуроченных к 20-й годовщине вывода советских войск из Афганистана 13 февраля в Симферополе, в Крымском украинском академическом музыкальном театре пройдет презентация документального фильма «Афганские письма», основанного на письмах и дневниках ветеранов афганской войны.
Детальніше...
 
УЖИНОК АФГАНІСТАНУ ЗРОСТАЄ... Надрукувати Надіслати електронною поштою
    За тиждень до 20-ї річниці виведення військ з Афганістану у Святогеоргіївському соборі Кам’янця-Подільського було відправлено панахиду за воїнами, що загинули на тій війні та померли у повоєнний час. Останніх вже у кілька разів більше...
Кам’янеччину Афганська війна з-поміж усіх регіонів Хмельницької області зачепила своїм чорним крилом найсильніше. Тринадцятеро воїнів, яких послали виконувати “інтернаціональний обов’язок”, склали голови на чужині. Їхні імена навічно закарбовані на меморіальній дошці у храмі Святого Георгія, якого православна церква визнає покровителем і заступником воїнства.
Детальніше...
 
До 20-ї річниці виведення радянських війск з Афганістану Надрукувати Надіслати електронною поштою
З нагоди 20-ї річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану на Полтавщині розпочався Тиждень Пам’яті, а у Запоріжжі відбулася творча зустріч військовослужбовців артилерійської бригади з воїном-афганцем – автором-виконавцем пісень
З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-ї річниці з дня виведення військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану на Полтавщині у 179-му Об’єднаному навчально-тренувальному Центрі військ зв’язку розпочався Тиждень Пам’яті.

Детальніше...
 
змагання з біатлону та рукопашному бою Надрукувати Надіслати електронною поштою
До 20-ї річниці з дня виведення військ колишнього СРСР з Афганістану у 79-й окремій аеромобільній бригаді Командування Сухопутних військ ЗС України, що дислокується на Миколаївщині, відбулися змагання з біатлону “по-аеромобільному” та рукопашному бою
У Миколаєві з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-ї річниці з дня виведення військ колишнього СРСР з Афганістану у 79-й окремій аеромобільній бригаді Командування Сухопутних військ ЗС України відбулися змагання з біатлону та рукопашного бою.
Детальніше...
 
К Дню вывода советских войск из Афганистана Надрукувати Надіслати електронною поштою
 10 февраля в информационном агентстве «Укринформ» состоялась пресс-конференция, приуроченная к Дню чествования участников боевых действий на территории других государств и 20-й годовщине вывода советских войск из Афганистана.
В пресс-конференции взяли участие С. В. Червонопиский – председатель Украинского Союза ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов); Б. И. Ткач – первый командующий 40-й армии, генерал-лейтенант; В. И. Гринчак – Герой советского Союза; Г. М. Шорохов – ответственный секретарь Международного Союза «Боевое братство – без границ» (г. Москва) и В. И. Аблазов – помощник Уполномоченного Верховной Рады по правам человека.
Детальніше...
 
АКТУАЛЬНОЕ ИНТЕРВЬЮ. СЕРГЕЙ КУНИЦЫН: ИСТОРИЮ АФГАНСКОЙ ВОЙНЫ ЕЩЕ ПРЕДСТОИТ ВОССОЗДАТЬ Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Накануне двадцатой годовщины вывода советских войск из Афганистана корреспондент УКРИНФОРМа попытался еще раз взглянуть на события, которые для многих уже стали далеким прошлым, вместе с руководителем Крымской организации Украинского союза ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов), главой Севастопольской горгосадминистрации Сергеем Куницыным.
-Сергей Владимирович, с момента окончания войны в Афганистане прошло 20 лет. Что вы чаще вспоминаете, оглядываясь назад: хорошее или плохое?
-Воспоминания, как ни странно, самые позитивные. Не о самой войне, конечно, ведь любая война - это смерть, и ничего хорошего в ней быть не может. Вспоминаются товарищи, друзья. Это горе, что многие их них погибли, остались инвалидами. Мы, ветераны Афганистана, часто общаемся между собой и постоянно приходим к выводу, что годы службы в армии, в Афганистане - это было едва ли не самое лучшее время в нашей жизни.
Детальніше...
 
У Луцьку встановили меморіальну дошку афганському герою Надрукувати Надіслати електронною поштою
В обласному центрі Волині встановили пам’ятний знак на честь воїна-інтернаціоналіста Віктора Карпухіна
Детальніше...
 
У Чернігівському військово-історичному музеї відбулася конференція Надрукувати Надіслати електронною поштою
  У Чернігівському військово-історичному музеї завершилася конференція “Спецоперація радянських військ в Афганістані 1979 – 1989 років”, участь у якій взяли військовослужбовці Чернігівського гарнізону, вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, а також безпосередні учасники бойових дій в Афганістані.
Детальніше...
 
Киевские ветераны требуют от Черновецкого навести в городе порядок Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Живущие в Киеве ветераны Великой Отечественной войны требуют от мэра Киева Леонида Черновецкого навести в городе порядок или подать в отставку.
Об этом говорится в обращении ветеранов войны - делегатов и гостей Х конференции Киевской организации ветеранов ВОВ к Киевскому городскому председателю.
В обращении подчеркивается, что в 2008 году киевляне, и особенно старшее поколение, поверили Черновецкому, поддержали его на выборах, рассчитывая, что он реализует все ресурсы столицы для повышения благосостояния всех категорий киевлян, в первую очередь ветеранов, инвалидов и детей.
Детальніше...
 
Обращение Руслана Аушева Надрукувати Надіслати електронною поштою
 БОЕВЫЕ ДРУЗЬЯ!
Уже 20 лет прошло с тех пор как наши войска покинули Афганистан. Живые вернулись по домам. Погибших похоронили и вспоминаем их за столом, у могил и памятников. Но остались те, кто не похоронен, те, кого называют пропавшими без вести там «за речкой».
Детальніше...
 
Міжнародна афганська акція в Алмати Надрукувати Надіслати електронною поштою
В період з 3 по 6 лютого в Республіці Казахстан пройшла Міжнародна Акція “Мы – интернационалисты” за участі ветеранів війни всіх країн СНД і Балтії, а також Болгарії та Франції. Ветеранський збір проведено під особистим патронатом Президента Республіки Казахстан Н.А. Назарбаєва і присвячено 20-річчю виведення військ з Афганістану. У Акції взяла участь делегація від України в кількості 20 осіб, очолювана заступником голови УСВА Сіроштаном В.Г. Основним заходом Акції була Міжнародна конференція “Ми ветерани, за мир і стабільність”. Одностайно ухвалено звернення учасників Акції до Глав держав Співдружності Незалежних Держав і країн Балтії. Тексти Звернення, фотоматеріали та текст виступу  Сіроштана В.Г. додаються.
Прес-служба УСВА
Детальніше...
 
В ЖИТОМИРІ – АФГАНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ Надрукувати Надіслати електронною поштою
В ці лютневі дні, традиційно, ось уже в дев'ятий раз, на Житомирщині проводиться Поліський  літературно-музичний фестиваль "РОЗСТРІЛЯНА МОЛОДІСТЬ", котрий приурочений до 20-ї річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ, котрі з честю виконали свій інтернаціональний обов'язок, з Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Детальніше...
 
Фотовыставка "Время выбрало нас" Надрукувати Надіслати електронною поштою
 4 февраля 2009 года в здании администрации Суворовского района г. Одессы состоялось торжественное открытие фотовыставки "Время выбрало нас", посвященной 20 - летию вывода советских войск из Афганистана. Выставка отражает события афганской войны, но в ней есть такие разделы, как "20 лет спустя", где можно увидеть современную жизнь " афганцев",   "Навечно в строю" с фотографиями погибших в Афганистане и других локальных войнах. Фотоматериалы для выставки предоставлены Музеем Боевой Славы Суворовского Союза ветеранов Афганистана.
Детальніше...
 
Подмосковье окажет гуманитарную помощь двум афганским провинциям Надрукувати Надіслати електронною поштою
Детальніше...
 
Генерал Громов: Мировому сообществу нужно оставить Афганистан в покое Надрукувати Надіслати електронною поштою
 По мнению бывшего командующего советскими войсками на территории Афганистана, а ныне губернатора Московской области Бориса Громова, мировому сообществу необходимо переключиться на решение экономических проблем в Афганистане. Об этом Громов заявил, выступая 5 февраля на пресс-конференции, приуроченной к 20-летию годовщины вывода советских войск из Афганистана, передает радиостанция «Голос России». «Видимо, настало время мировому сообществу оставить страну Афганистан в покое в военном смысле и переключиться только на экономические проблемы - это будет лучше для всех», - считает Б.Громов.
Детальніше...
 
Надрукувати Надіслати електронною поштою
Тільки протягом минулої доби екіпажі 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії провели в африканському небі більше 17 годин, виконавши дві льотні зміни та здійснивши ротацію вертольота Мі-8 на майданчику Грінвілл

 Протягом минулої доби екіпажі 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, який виконує миротворчі завдання Місії ООН у Ліберії, відлітали дві льотні зміни – денну і нічну. Крім того, відбулася ротація одного Мі-8 на майданчику Грінвілл.
Так, під час першої льотної зміни, за планом центру керівництва авіаційними операціями Місії, по два екіпажі транспортно-бойових гелікоптерів Мі-8 та бойових Мі-24 виконували польотні завдання з патрулювання кордонів країни, перевезення особового складу та військових спостерігачів Місії і доставки гуманітарних вантажів до важкодоступних населених пунктів Ліберії. Крім того, екіпажі двох вертольотів знаходилися у 30-хвилинній готовності за відповідною командою виконати завдання керівництва Місії з надання допомоги, рятування постраждалих чи негайно вилетіти у будь-яку точку країни.
Детальніше...
 
Діти війни повинні відстояти свої права якщо не в суді, то шляхом публічного протесту! Надрукувати Надіслати електронною поштою
Заява ВГО "Захист дітей війни"
Не зробивши для людей, які підпадають під статус дітей війни, абсолютно нічого, а тільки наобіцявши «золоті гори», фактично використавши цих людей в період передвиборчої кампанії 2007 року, Юлія Тимошенко просто обдурила людей. Цього року уряд позбавив дітей війни безкоштовного проїзду і пільг на комунальні послуги. Нагадаємо: в Бюджеті-2008 поставлена умова: у разі, якщо дохід дитини війни перевищує 790 гривень, то права на пільги вона втрачає. В той час як сьогодні більшість дітей війни мають дохід більший, ніж визначив уряд. Натомість Кабмін начебто "підкупив" дітей війни доплатою до пенсії у розмірі 47 гривень. В той час як відповідно до закону її розмір має становити щонайменше 124 гривні.
Детальніше...
 
Зворотня сила законів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Верховна Рада ухвалила постанову "Про прийняття за основу проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення". Цей документ під реєстраційним номером 3556 від 25.12.2008 року, за думкою розробників, має стабілізувати фінансування системи пенсійного забезпечення, і якщо парламентарії його ухвалять, то економія коштів становитиме близько 6 млрд грн на рік.
Детальніше...
 
Фаховість, помножена на ентузіазм Надрукувати Надіслати електронною поштою
Які завдання стоять нині перед колективами військових музеїв? Які орієнтири їхньої діяльності? Що найбільше хвилює музейників і які в них плани? Ці та багато інших питань обговорювали учасники науково-практичного семінару "Діяльність Центрального музею Збройних Сил України як головного військового музею в дослідженні і збереженні пам'яток військової історії України".
Детальніше...
 
Пенсії будуть забезпечені кожному Надрукувати Надіслати електронною поштою
Днями завершено фінансування виплати пенсій та грошової допомоги за січень. Загальна сума видатків становила 13,2 млрд грн. Це дало змогу забезпечити виплату пенсій 13,7 млн осіб.
Завершено вже й друкування виплатних документів на виплату пенсій у лютому. Його фінансування розпочнеться з 2-го, а виплата пенсій - з 4 лютого. Загалом пенсії у 2009 році виплачуватимуться вчасно і в повному обсязі кожному пенсіонерові. Це підкреслив учора на брифінгу голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Наступна > В кінець >>

Всього 5929 - 5954 з 6426

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.